10 Mart 2019 Pazar

TAZI KANYONU NASIL GİDİLİR ?

TAZI KANYONU (BİLGELİK VADİSİ)


Tazı kanyonu buranın en güzel tarafı diyebilirim,  daha yakınlarda ünlü oldu herkesin uğrak noktası ve her mevsim gidilebilir  yolu da artık asfalt daha rahat sadece biraz dikkatli olun derim dar bir yolu var.


'Bilgelik Vadisi' diye de bilinmekte olan olağanüstü güzelliklere sahip bir yer . buraya gitmek ne kadar zahmetli olsa da görülmeye değer.




Kamp için fazla çadır kuracak yer olmasa da taşların üzerine dahi kurun çadırı bu manzaya uyanmak isteyeceğini ilk şey olabilir.



Gelelim nasıl ulaşım sağlayacağımıza;


D400 karayolu üzerinden Manavgat'ın 26 km batısında, Serik'in  10 km  doğusunda olan Taşağıl kavşağından Taşağıl'a giriyoruz, 3 km sonra 'Köprülü Kanyon tabelasından sola dönüyoruz bu yolu 30 km takip ediyoruz ve yol ikiye ayrılıyor sağdan devam ederseniz Beşkonaktasınız  7  km devam ediyoruz yine bir yol  ikiye ayrılıyor 'Altınkaya Köprülü Kanyon' tabelasının aksine sağdan yukarı devam ediyoruz. 1 km sonra 'Gaziler' yazan tabeladan sola dönüyoruz küçük köprüyü geçtikten sonra  bu yolu 10  km kadar devam edin (yol artık asfalt) yol ikiye ayrılıyor yamuk. silinmiş şekilde bir tabelada 'TAZI' yazıyor soldan devam edin 3 km sonra bir çeşme göreceksiniz buradan yol soldan aşağıya iniyor ve yol epey bozuk yüksek bir aracınız yoksa inin ve yürüyün yaklaşık 1 km sonra iki tane okul sırası görürseniz doğru yerdesiniz az ileride ormanların içerisine dalın ve bu manzaraya çıkın.





Disqus Yorumları Yükle

0 yorum