19 Şubat 2019 Salı

Antalya Serik Uçansu Şelalesi (YOL TARİFLİ)

NAVİGASYONA GÜVENİP GİTMEYİN KAYBOLURSUNUZ !!


Bu uyarıyı yapmamın önemli bir sebebi var çünkü ben navigasyon kurbanıyım.
Bir gün işten çıktıktan sonra kamp yapmaya gidecektim hava karardı yolumu bulamadım navigasyon yanlış yolu gösteriyor ve yolda tabelalar yok veya elle hazırlandıkları için silinmiş durumda.

























NEREDE VE NE DURUMDA ?



 Konum olarak Antalya'dan 30 km doğuda,  Serik ilçesinden 18 km batıda ,Gebiz yol kavşağından 40 km kuzeyde yer alıyor yolun son 8 km'si stabilize yani bozuk. Altı yüksek araçla gitmek daha uygun olur, yazları yolların durumunun iyi olduğu söyleniyor ama kışların yağmur sularının erozyona ve yolların çamurlu olmasına neden olduğu için ulaşım meşakatli.














Fotoğraflarını görüp de gitmemek elde değil, 35 metreden dökülen doğa harikası bir şelale. Daha önceleri burada restaurant şeklinde bir yerin olduğunu görmüştüm fakat şimdi berbat durumda. Kamp severlerin yoğun ilgisini çeken bir yer ama baya taruman edilmiş durumda yani yan tarafındaki ağaçlık bölge kesim sahası olarak seçilmiş eski ihtişamından eser kalmamış binevi doğal bir güzelliği katletmişler buna kim izin vermiş neden bu şekilde mahvetmişler bilmiyorum. Ama şelale bütün  endamı ile yerli yerinde mükemmelliğini koruyor gitmeye değer diyebilirim .
Umarım daha fazla katliyama uğramaz.


NASIL GİDİLİR ?




D400 kara yolu üzerinden   Gebiz istikametine  girdikten yaşlaşık 15 km sonra Gebiz mahallesine  ulaşıyoruz burada ana cadde üzerinden yukarıya giden yoldan sağa dönüyoruz bu yolu da 5 km takip edip büyük bir dere ve üzerinde uzunca bir köprü geleceksiniz.


Köprüyü geçin ve bu tabeladan sağa dönün



 Yaklaşık 100 metre sonra solda   şu tabelayla karşılaşacaksınız sola devam edin.

 (buradan  sonra dikkat tabelalar eski veya elle hazırlanmış)



3 km daha devam ediyoruz çok dar  ve virajlı yollardan  bu fotoğraftaki yere ulaşıyorsunuz buradan  kırmızı yazılarla yazılmış tabelanın gösterdiği yöne sağa devam edin.




Bu tabeladan sonra yollar tamamen kötüleşecek hatta   düşünün klozet kapağından bu şekilde  tabelalar yapmışlar  :)






Sağdan devam ediyoruz bu yol stabilize yol 8 km bu şekilde   bir kaç km sonra telefonlar çekmiyor.




 

6 km sonra bu yol ayrımı gelecek navigasyon bu yoldan yukarıyı gösteriyor ama aksine virajdan sola devam edip 200 metre sonra sağdaki köprüden devam ediyoruz ve yolu takip edin şelaleye ulaşabilirsiniz.











Disqus Yorumları Yükle

0 yorum