17 Şubat 2019 Pazar

Doğu Ekspresi Nasıl Bilet Bulunur ? (3 ÖNEMLİ TAKTİK)



Doğu Ekspresine bilet bulmak mümkün !!!


 Günümüzde çok yoğun ilgi gören Doğu Ekspres'inine bilet bulmak adeta bir muamma hatta asla bulamıyor olabilirsiniz ama vereceğim taktikleri deneyin derim bulma imkanınız olacaktır.

Ama bu masalsı yolculuğu kaçırmak istemiyorsanız biletin sizin boş zamanınıza değil, siz biletin bulunduğu tarihe işinizi ayarlamanız gerek  çünkü Doğu Ekspresi beklemez..




Size 3 taktik vereceğim;


1) Öncelikle sürekli Ankara-Kars güzergahı üzerinden arama yapıyor olabilirsiniz fakat bu istikamette gidip de geriye uçakla dönen o kadar çok kişim var ki hatta benim odamdaki iki genç arkadaşta aynı bunu yapmışlardı. Bu yüzden bu istikamette bilet bulmak imkansız diyebilirim ama eğer uçakla Karsa gidip geri Kars-Ankara istikametini seçerseniz bilet bulma ihtimaliniz bir hayli artıyor.


2) Biletler  1 ay öncesinden  satışa sunuluyor bu yüzden sürekli 1 ay sonrasına bakmak gerek ama özellikle sabah 7:30 ve öğle 11 civarı sık sık bakmanız gerek çünkü biletler bu saatlerde satışa sunuluyor.


 3)Eğer bu iki taktikte defalarca denediniz olmadıysa bu taktiği deneyin derim  genelde işe yarıyor.  Bulunduğunuz tarihten bir kaç  gün içine  sürekli bakın  çünkü her an yer açılabiliyor, bir kaç oda boş olabiliyor ama tabi bu riskli çünkü aniden karar verilmesi gereken bir sistem ama başta da söyledim siz doğu ekspresine uymanız gerek :)

Şimdi gelelim bilet nasıl alınır ?


Hem bilgisayarınızdan hem de telefonunuzdan kredi veya banka kartınızla bu işlemi yapabilirsiniz.
Google'den TCDD araması yaptığınızda çıkan linke tıklayıp doğrudan bilet alımı yapabilirsiniz.

Doğu Ekspresinde Vagonlar



2+1 pulman (otobüs gibi 3 koltuk )





Örtülü Kuşetli (4 kişilik odalara ayrılmış, yatağa dönüştürülebilen 2 katlı ranza şeklini alıyor.
yastık, yatak örtüsü ve battaniye veriyorlar.)




Yataklı(ranza şeklinde 2 yatak , mini buzdolabı  ve lavabo  var.)






Genelde yataklıda yer bulmak mümkün olmaz.   Şansınız varsa kuşetli vagonda verdiğim taktiklerle yer bulabilirsiniz.




Bilet alırken yanlış kompartımandan almamaya dikkat edin az önce anlatığım gibi üç ayrı vagon var.

Öncelikle telefon veya bilgisayarınızdan TCDD'nin bilet gişesi sayfasına girmeniz güzergahı, tarihi ve kaç kişilik bilet almak istiyorsanız girip devam edersiniz.





Üç ayrı vagonu ve yanında kaç kişilik yer olduğunu parentez içindeki sayıyı göreceksiniz ama o sayılara güvenmeyin teker teker vagonlara bakın çünkü yer var gösterse bile girip bakınca  bazen yer olmuyor. Ama pulman vagonda her zaman  yer olduğunu göreceksiniz mecbur kalırsanız burada seyahat edebilirsiniz ama doğu ekspresi  ruhu bu vagona pek uyumlu değil.






Buraya geldiğinizde  bu şekilde vagonlara ayrılmış göreceksiniz yer bulduğunuzda tıkayıp ödeme bölümüne geçebilirsiniz.




 Dikkat !!

Eğer  bir çift olarak yer alıyorsanız, yataklı da yer bulamışsanız, kuşetli vagonda  4 kişilik yeri de satın alın ki oda size kapansın aksi taktirde 2 bayan kalan yeri alırsa erkeği başka odalara gönderebilirler !!





















Disqus Yorumları Yükle

0 yorum